fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Ajtó beépítés menete


Az ajtó beépítés menete kétféle módon történhet:
  • Az ajtó hagyományos cseréje a régi nyílászáró teljes kibontásával jár, ennek helyére épül be az új bejárati ajtó. Ez a módszer a falak kisebb nagyobb mértékű sérülésével jár, mely sérüléseket a beépítés után ki kell javítani.
  • A beépítés másik módja a bontás nélküli ajtócsere, mellyel elkerülhetjük a falnyílás környékén kialakuló falsérüléseket. Az ajtó beépítését egy helyszíni felméréssel kezdjük, majd pedig a gyártás és a kiszállítás következik.

Ajtó beépítés előtti első lépés a helyszíni felmérés

A helyszíni felmérés az ajtócsere egyik fontos lépése. Ennek során történik az ajtó méreteinek pontos rögzítése, valamint az ajtóval kapcsolatos egyéb igényeink felvétele. A helyszínre érkező szakember pontos méreteket vesz fel, valamint segít kiválasztani a megfelelő típusú vagy kivitelű bejárati ajtót. Miután döntésre jutottunk az ajtó anyagával, kialakításával és nyitásirányával kapcsolatban, megkezdődhet az ajtó legyártása.

Az ajtó gyártása

Az ajtó beépítés menete a kívánt nyílászáró gyártásával folytatódik. A gyártás a megrendelő által kiválasztott fafajta felhasználásával történik, mely lehet borovi fenyő, lucfenyő, vagy pedig tölgyfa. A fa nyílászárók gyártásához a legtöbb esetben borovi fenyőt használnak. A borovi fenyőből készült bejárati ajtók ellenállóak az intenzív használattal, valamint az időjárás hatásaival szemben.

Az ajtó beépítés menete, a nyílászáró beépítésének módjai

Az ajtó beépítés menete kétféle beépítési móddal történhet. A hagyományosnak számító, bontással járó ajtócsere során a régi bejárati ajtó teljes mértékben eltávolításra kerül. A bontás nélküli ajtócsere esetében csak az ajtószárnyak és pántok kerülnek leszerelésre.

Bontással járó ajtó beépítés menete

A gyártást követően az elkészült bejárati ajtó egy mindkét félnek megfelelő időpontban kiszállításra kerül. A helyszínre érkezet nyílászáró beépítése azonnal megkezdődhet, melynek a hagyományos ajtócsere esetében a régi szerkezet kibontás az első lépés. Az ajtó nyílóinak eltávolítását követően megkezdődhet az ajtókeret kibontása a falnyílásból.

Az ajtókeret függőlegesen történő elfűrészelését követően a darabokat óvatosan feszegetve távolítjuk el a falnyílásból. A bontás során keletkezett falsérülés a legtöbbször elkerülhetetlen, ám sok esetben csökkenthető némi odafigyeléssel.

Az ajtó darabjai, valamint a bontásból keletkezett törmelék eltávolítása után a bejárati ajtó kerete elhelyezésre kerül a falnyílásban. A végleges rögzítés előtt ékek használatával biztosítjuk a pontos elhelyezkedést. Amennyiben mindent rendben találtunk, csavarok segítségével véglegesen rögzítjük a keretet a falnyíláshoz.

Az ajtó beépítés menete a nyílók felszerelésével folytatódik, majd pedig az ajtókeret és falnyílás közti hézag feltöltése következik. Ehhez PUR habot használunk, melynek száradását követően fa takaró leceket használunk az hézag és a habbal kezelt rész eltakarásra.

Bontás nélküli ajtócsere menete

A bontás nélküli ajtócsere azok számára előnyös, akiknél elkerülhetetlen a bejárati ajtó cseréje, de nem szeretnénk kárt tenni a falakban. Ez a bontás nélküli ajtócsere nem jár falsérülésekkel, valamint kevés kosz keletkezik a művelet során. A bontás nélküli ajtó beépítés legfontosabb előfeltétele, hogy a régi nyílászáró megfelelő állapotban legyen, ellenkező esetben nem alkalmas a művelet elvégzésére.

A bontás nélküli ajtócsere során a régi szerkezet nem kerül kibontásra, csak az ajtó szárnyai és a pántjai kerülnek leszerelésre. A csere során az új bejárati ajtó ajtókerethez, valamint a falnyíláshoz kerül rögzítésre, csavarok segítségével. A régi ajtókeret belülről a cserét követően már nem fog látszódni, így csak a külső oldala igényel majd gondozást.

Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.