fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Műemlék fa bejárati ajtók


 A műemlékvédelem alatt álló épületek, lakások felújítása során figyelembe kell venni, hogy az épület külső jegyei semmilyen módon ne változzanak meg. Ezek természetesen az épület nyílászáróira is vonatkoznak. A nyílászárók a természetesnek számító elhasználódás miatt, vagy az elégtelen védelem miatt idővel cserére szorulnak. A bejárati ajtók cserére természetesen ezekben az esetekben is megoldható, ám engedélyhez van kötve, melynek az egyik legfontosabb része, hogy külsőre a régivel azonos nyílászáró kerüljön beépítésre. A műemlék fa bejárati ajtók gyártása során a régi idők stílusát a modern gyártás által nyújtott előnnyel és védelemmel ötvözzük.

Műemlék fa bejárati ajtók előállítása és cseréje


A műemlék típusú fa bejárati ajtók gyártása modern körülmények között történik, műszakilag teljesen megegyeznek a hagyományos, modern ajtókkal. Az előállításuk rétegragasztott, hossztoldott vagy hossztoldás nélküli anyagból történik. A rétegragasztásnak köszönhetően a nyílászáró szerkezete erősebb, ellenállóbb lesz, ezáltal nagyobb biztonságot nyújt otthonunk számára, valamint jobban ellenáll majd a vetemedéssel szemben is.

A fa bejárati ajtók a faanyagnak köszönhetően nagyon jó hőszigetelést biztosítanak az épület számára. Az felhasznált faanyag mellett a gumitömítések és a hőszigetelt üveg beépítése is szükséges az optimális védelem érdekében.

A gumitömítések az ajtószárny, valamint az ajtókeret belső oldalán kerülnek felhelyezésre. Az ajtó zárását követően összenyomódnak, ezzel töltve ki a keret és a nyíló közti hézagot, melyen keresztül a levegő szabadon áramlana. A dupla gumi tömítésnek köszönhetően elkerülhetjük, hogy az ajtó huzatos legyen, mely nemcsak energia veszteséget okozna, hanem a bent tartózkodók közérzetére is hatással lenne.

Amennyiben a bejárati ajtónk üvegfelülettel is rendelkezik, akkor annak méretét, formáját és fajtáját teljes mértékben figyelembe kell venni az új ajtó gyártása során. Ezzel megőrizhetjük az ajtó klasszikus külső jegyeit, a hőszigetelt üvegezésnek köszönhetően pedig sokkal jobb hang és hőszigetelést érhetünk el.

A megrendelést követően egy helyszíni felmérés során megtörténik a pontos méretek felvétele, emellett az ajtó külső jegyeit is rögzítik. Ezzel biztosítható, hogy az ajtó problémamentesen beépíthető legyen.

A műemlék fa bejárati ajtó beépítése


A bontás a bejárati ajtó beépítésének egyik kezdőlépése, mivel az ajtócsere a legtöbb esetben a régi szerkezet kibontásával kezdődik. Az ajtószárnyak leszerelése után a keret több ponton elvágásra kerül, majd pedig óvatos feszegetéssel kibontódik a falnyílásból. A törmelék és a por eltakarítását követően az új bejárati ajtó kerete elfoglalja a helyét, egy alapos ellenőrzés után pedig csavarok segítségével rögzítésre kerül.

A rögzített ajtókeretre felhelyezésre kerül az ajtó nyílója, valamint a használatukhoz szükséges kilincs. A falnyílás és az ajtókeret találkozásánál létrejött hézag feltöltéséhez Pur hab kerül felhasználásra, melyet a teljes száradás után fa takarólecekkel borítunk be.

A bontás következtében kialakult falsérülések javítását az ajtó beépítését követően azonnal meglehet kezdeni. Ezek eltüntetéséhez megfelelő méretű és a vastagságú gipszkarton lapokat használunk a falnyílás belső oldalain, melyekkel teljes mértékben javítható a falfelület.

Kérjen fa bejárati ajtó helyszíni felmérést és rendeljen az akciós ajtókból !!!

A sérült falfelület többi részén a vakolat kerül helyreállításra, valamint a felület előkészítése a festési munkákra is megtörténik. Az ajtó zavartalan használatához egy beállítás szükséges, mellyel elkerülhető hogy az ajtó nyitása vagy zárása erőfeszítést igényeljen.

Műemlék bejárati ajtó bontás nélküli beépítése


A bejárati ajtó cseréje során lehetőségünk van a hagyományos, bontással történő kivitelezés mellett bontás nélküli ajtócsere végrehajtására is, amennyiben a régi szerkezet megfelel néhány feltételnek. A legfontosabb feltétel ezek közül, hogy a régi ajtókeret állapota megfelelő legyen a bontás nélküli cseréhez.

A bontás nélküli ajtócsere kivitelezése során elkerülhetjük a hagyományos cserével járó koszt és felfordulást, valamint a falfelületek sérülését. A módszer gyorsabb és olcsóbb megoldást jelenthet a bejárati ajtónk cseréjére, elkerülve a bontással járó kellemetlenségeket, valamint a helyreállítások költségét.

Az ilyen esetekben a régi ajtókeret a falban marad, csupán az ajtó nyílója, valamint a küszöb kerül eltávolításra, az új ajtókeret a régi szerkezethez kerül rögzítésre csavarok segítségével.

Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.