fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Ajtócsere


Bejárati ajtónk nagyon nagy igénybevételnek van kitéve minden egyes nap. A folyamatos használat miatt a bejárati ajtó előbb utóbb cserére vagy javításra szorul. Felületük idővel megkophat, használatuk pedig nehézkessé válik. Az ajtócsere segítségével rengeteg problémát előzhetünk meg, a modern és hőszigetelt fa bejárati ajtóknak köszönhetően pedig energiát is spórolhatunk.

Kérjen fa bejárati ajtó helyszíni felmérést és rendeljen az akciós ajtókból !!!


A bejárati ajtók, mint minden egyéb használati tárgyunk, előbb vagy utóbb eléri azt a kort, amikor cserére lesz szükség. Az ajtócsere által otthonunkat egy könnyen használható, biztonságos és hőszigetelt bejárati ajtóra cserélhetjük. A bejárati ajtó esetében számos ok vezethet el az ajtó cseréjéig, melyek közül akár több is előfordulhat az adott nyílászárónál.

Vetemedés


Ha bejárati ajtónk nyitása vagy zárása nehéz, akkor valószínűleg az ajtó megvetemedett a hosszú éveken át tartó használattól. A vetemedést fa bejárati ajtók esetében a víz és a pára is okozhatja. Ilyenkor az ajtó nyílója nem illeszkedik pontosan a tokba, vagy pedig eláll tőle. Ez vetemedett ajtó tökéletlen zárást eredményez, a hézagokon keresztül pedig szabadon jár a levegő.

Hőszigetelés hiánya


A régen használt bejárati ajtók nem minden esetben rendelkeztek szigeteléssel, ami pedig szigetelt volt, az nem felelne meg a mai elvárásoknak. Napjaink nyílászárói már komoly hőszigetelő képességgel vannak ellátva, ezzel pedig energiatakarékosabbá tehetjük otthonunkat.

Huzatos ajtó


A huzatos ajtó nagyon kellemetlen dolog, főként a hideg hónapokban. A rosszul szigetelt, vagy vetemedett bejárati ajtó mellett vagy alatt szabadon áramlik a hideg levegő. Ilyenkor nemcsak rengeteg fűtési energia megy kárba, hanem a bent tartózkodók számára sem jó érzés a folyamatos hideg fuvallat.

Nehéz használat


Ha ajtónk már nehezen használható, annak számos oka lehet. A vetemedés számos probléma forrása lehet, de sok más egyéb dolog is megnehezítheti bejárati ajtónk mindennapos használatát. Nagyon gyakori hogy az ajtó zárja vagy kilincse hibásodik meg.

Csúnya felület


Számos oka lehet annak, ha bejárati ajtónk felülete már nem olyan szép, mint újkorában. Sérülések, festéklepattogzások, karcolások találhatóak rajtuk. Az ajtócsere által otthonunkat egy vadonatúj bejárati ajtóval láthatjuk el, ami hosszú időn keresztül szép marad majd.

Ajtócsere lépései


Amennyiben a csere mellett döntünk, első feladatunk kiválasztani otthonunk új bejárati ajtójának alapanyagát. Többféle alapanyag közül választatunk, melyek közt a számos fafajta mellett fém és műanyag ajtók is megtalálhatóak. Ha eldöntöttük, hogy milyen alapanyagú és kivitelű bejárati ajtót szeretnénk, akkor egy helyszíni felmérés következik.

Ajtócsere – Helyszíni felmérés és gyártás


A helyszíni felmérés során egy szakember rögzíti az ajtót befogadó falnyílás méreteit, valamint az új bejárati ajtóval kapcsolatos igényeinket. Ha a falnyílásunk szabványméretű, akkor szabványméretű nyílászáró kerül beépítésre. Lehetőségünk van egyedi méretű bejárati ajtót is készíttetni, amennyiben erre van igény. A helyszíni felmérést követően megkezdődhet az ajtó legyártása. 

Ajtócsere – A bejárati ajtó beépítése


Az egyedi vagy szabványméretű bejárati ajtó legyártását követően egy előre megbeszélt időpontban kerül kiszállításra. A beépítés minden esetben a régi bejárati ajtó kibontásával kezdődik, egyedüli kivétel, ha bontás nélküli ajtócsere történik.

A bejárati ajtó szárnyai leszerelésre kerülnek, majd pedig a tok kerül kibontásra a falnyílásból. Ehhez a tok két függőleges szárát félbevágjuk, majd óvatosan kifeszítjük a falnyílásból. A bontásos ajtócsere során valamilyen mértékben megsérül a fal. Ez sajnos elkerülhetetlen, ám némi odafigyeléssel csökkenthető.

Kérjen fa bejárati ajtó helyszíni felmérést és rendeljen az akciós ajtókból !!!


A tok kibontását követően eltakarításra kerül a törmelék, a falnyílás pedig egy alapos portalanítás után készen áll az új bejárati ajtó befogadására. Az új bejárati ajtó tokját előfúrjuk a rögzítési pontokon, majd pedig ideiglenesen kiékeljük a falnyílásban. Amint meggyőződtünk róla hogy a tok vízszintesen és függőlegesen is tökéletes lett elhelyezve, akkor csavarok segítségével kerül rögzítésre.

A csavarozást követően felhelyezzük a bejárati ajtó szárnyát a pántokra, majd pedig a tok és a falnyílás közti hézagot Pur habbal töltjük fel. A teljes száradást követően ezt a részt a bejárati ajtó alapanyagával és színével megegyező takaró elemekkel fedjük el. Az ajtócsere utolsó lépéseként egy alapos beállítás következik, ami a bejárati ajtó probléma mentes használatához szükséges.

Ajtócsere, fa bejárati ajtó csere

Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.