fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Ajtócsere családi házban 

 
 Családi házakban történő ajtócsere, nemcsak biztonsági szempontból fontos, hanem a kinézet miatt is. Mivel az ajtó a házunk "dísze", ezért legtöbb megrendelőnk a designos, szép ajtókat szokta megrendelni a családi házakba.

Milyen bejárati ajtókat szerelnek családi házakba?
  • bármilyen kialakítást beépítünk, legyen az egyszárnyú, kétszárnyú vagy felülvilágítós ajtó

Csak telibetétes ajtókat szerelnek?
  •  nem csak telibetétes ajtókat szerelünk, hanem üveges bejárati ajtókat is, ezek hőszigetelt üvegesek, tehát ugyanolyan jó szigeteléssel rendelkeznek mint egy fabetét

Kérjen fa bejárati ajtó helyszíni felmérést és rendeljen az akciós ajtókból !!!


 Biztonságos ajtókat szerelnek?
  • mindegyik bejárati ajtónkba több ponton záródó zárszerkezetet építünk be, amik a régi bejárati ajtókhoz képest, sokkal biztonságosabbak, kivülről igény szerint gombos kilincset is szerelhetünk, tehát kívülről nem lehet lenyomni a kilincset

 Családi házunk a legtöbb esetben kétféle típusú ajtóval van ellátva, mindkét típus más-más feladatot lát el, valamint különböző szempontoknak kell megfelelnie. A beépítésüknek lépései nagyon hasonlóak egymáshoz, de beltéri és a bejárati ajtó beszerelése néhány pontban eltérhet egymástól.

A családi házban történő ajtó cseréje általában az őt befogadó falfelület valamilyen mértékű sérülésével járhat, mivel az épület falai téglából épültek, mely vastag vakolattal van ellátva. Ezeket a sérüléseket igény szerint kijavítjuk a beszerelés után.Bejárati ajtók, családi ház bejárati ajtó

 A bejárati ajtók otthonunk védelmét látják el, valamint szabad bebocsájtást biztosítanak az ott élők számára. Mivel fokozott igénybevételnek vannak kitéve, fontos hogy a jó minőségben készüljenek, valamint szakszerűen legyenek helyükre szerelve.

Többféle kivitelű bejárati ajtó kapható, köztük az egyszárnyas, kétszárnyas, aszimmetrikus beltéri ajtó, amely egy kisméretű, nyitható kiegészítő ajtóval is el van látva amennyiben valamilyen szélesebb tárgyat vagy bútort szeretnénk rajta keresztül juttatni. Amennyiben szeretnénk a bejárati ajtón természetes fényt beengedni, lehetőségünk van üvegezett ajtót választani, amennyiben a helység adottságai megengedik, abban az esetben pedig nyitható vagy fix felsőablak beszerelésével egy fokozható.

Nagyon fontos hogy a bejárati ajtó megfelelő hő és hangszigeteléssel rendelkezzen, ezáltal a külvilág zajai valamint a hőmérséklete nem rontja a komfortérzetet. Egy jó bejárati ajtó masszív, tartós, megbízhatóan működik, az ajtó kinézete szintén fontos lehet, de sosem ez a fő szempont, mindig a minőség alapján érdemes választani.


Beltéri ajtók

 Az otthonunkon belüli helységek egymástól való elválasztását, valamint a szabad bebocsájtását a beltéri ajtók látják el. A legnépszerűbbek a hagyományosan nyíló beltéri ajtók, melyekből az egy és kétszárnyú kivitelen kívül létezik két féle tolóajtó is. Ezek közöl az egyik a falban futó tolóajtó, amelynek a falfelületet elő kell készíteni annak fogadására, valamint a fal előtt futó tolóajtó, amely a fal egyik oldalán foglal helyet.

 Fő szempontjuk az egyszerű működtetésen kívül a szépség. Mivel a fa beltéri ajtók kis híján bútordaraboknak számítanak ezért célszerű olyan színű vagy stílusú ajtót választani, amely beleillik a környezetébe. Készülhetnek üveg nélküli és üvegezve egyaránt, elláthatóak különböző kiegészítőkkel, attól függően, hogy melyik két helységet szeretnénk elválasztani velük egymástól.

Mivel csak térelválasztó szerepet látnak el, valamint nincsenek kitéve közvetlenül az időjárásnak, ezért a hőszigetelés helyett a hangszigetelési tulajdonsága fontos.


Olcsó fa bejárati ajtó

Az olcsó fa bejárati ajtó nem feltétlenül olyan rossz, mint ahogy egyesek számára tűnhet. Léteznek kifejezetten egyszerűbb példányok, melyek ugyan kevésbé néznek ki jól, ám kiválóan végzik feladatukat, valamint jól is szigetelnek. A borovi fenyő mellett a lucfenyő is kiváló alapanyag egy olcsó fa ajtó elkészítésére.

Bejárati ajtó árak

A modern bejárati ajtó többféle alapanyag felhasználásával készülhet. A csere során otthonunk új bejárati ajtója készülhet műanyagból, fémből, illetve számos fafajtából is. A legolcsóbb bejárati ajtó általában műanyagból készül, de fából is lehetséges hasonlóan alacsony áron minőségi bejárati ajtó készítése. A műanyag bejárati ajtók PVC-ből készülnek, a fa ajtók gyártása pedig lucfenyőből, borovi fenyőből, tölgyfából, illetve más egzotikus fából is történhet. A bejárati ajtó árak a műanyag, illetve a különböző fenyőből készült ajtók esetében a legalacsonyabb.

Látványos és szép bejárati ajtók

A bejárati ajtó anyaga, formája, valamint kivitele mind-mind hatással van a nyílászáró megjelenésére. A műanyag bejárati ajtók esetében az ajtó és az elemeinek formai világa a meghatározó, melyet egy jól kiválasztott üvegezéssel tehetünk még vonzóbbá a szemünk számára. Fa ajtók esetében a fafajta kiválasztását követően további lehetőség is adódik az ajtó arculatának megváltoztatására. A fa bejárati ajtók felületét a gyártás során lefestik, de lazúrral történő kezelésre is lehetőségünk van.

A felületkezelés nem csak megvédi az ajtó anyagát az időjárás hatásaitól, valamint a mindennapos használatból eredő apróbb sérülésektől. A festékkel kezelt fa ajtó az általunk kiválasztott színnel készül majd. Ez a színt a RAL színskála megfelelő árnyalataiból van lehetőségünk kiválasztani, így a nyílászáró színe tökéletesen harmonizálhat az épülettel, valamint a közvetlen környezetével. Amennyiben ezt a megoldást választjuk, a faanyag mintázta nem lesz majd látható, a felületét kizárólag az általunk választott szín fogja dekorálni.

A lazúrral történő kezelés ellenben nem csak látni engedi, de ki is emeli a fa természetes rajzolatát. Ezzel maximálisan kihasználhatjuk a fa adottságait, mivel az egyedi minták még látványosabbak, valamint még természetesebb hatást keltenek majd.

Bármelyik felületi kezelést is választjuk, a felületek bizonyos időnként gondozást igényelnek majd. Ezt a felületkezelés megújításával, valamint az ajtó újrafestésével biztosíthatjuk. A rendszeres gondozás habár nehézségekkel járhat, de szerves részét képezi a fa ajtók használatának. Amennyiben nem mulasztjuk el, akár évtizedek múlva is újnak néz majd ki otthonunk bejárati ajtaja.

Bontás nélküli ajtócsere

A hagyomány ajtó csere során a bejárati ajtó tokkal együtt kerül kibontásra az új szerkezet beépítése előtt. A tok kibontása során a falak kisebb nagyobb mértékben sérülhetnek a falnyílásnál, és azok környékén. A sérülés mértéke általában a falak állapotától, valamint a vakolatréteg vastagságától függ. Téglaépítésű épületeknél, családi házaknál általában vastag vakolat réteg található a falakon, ezekben az esetekben általában nagyobb a falak sérülése.

A panelházi lakások betonfalait ellenben vékony vakolat réteg borítja, mely sokkal kevésbé hajlamos a sérülésekre, így általában minimális kár keletkezik az ajtókeret kibontásánál. A bontás nélküli ajtócsere során csak az ajtó nyílói kerülnek leszerelésre, a keretről pedig csak a tartópántok, valamint a küszöb kerül eltávolításra.

Az új bejárati ajtó kerete a régi tok mögé kerül beépítésre, így nem szükséges annak kibontása. A régi keret belülről már nem lesz látható, kívülről pedig takaróelemekkel kerülnek befedésre. A módszernek köszönhetően elkerülhetjük a nagymértékű rombolást, melyet a cserét követően mindenképpen ki kellene javítani, amely további időt és pénzt jelent a megrendelő számára.

Ablakos bejárati ajtó

A tömör kivitelű, valamint fix üvegezésű példányok mellett lehetőségünk van a bejárati ajtó ablakkal ellátott változatának kiválasztására is. Ezek az ajtók befelé nyíló ablakokkal vannak felszerelve, melyek használatával akár zárt ajtónál is szellőztethetnünk.

Az ablakos bejárati ajtó másik előnye, hogy az ajtó kinyitása nélkül is beszélhetünk a hozzánk érkezővel, így ismeretlen látogatók esetében sokkal nagyobb biztonságban leszünk. Az ablak igény esetén biztonsági ráccsal, vagy akár szúnyoghálóval is kiegészíthető, ami sokkal praktikusabb, valamint biztonságosabb használatot tesz lehetővé.

Milyen anyagú bejárati ajtó válasszunk?

Mivel többféle lehetőség is rendelkezésünkre áll a kiválasztás során, így döntéshozás során saját igényeinket, szokásainkat vegyük figyelembe. Amennyiben egy olcsóbb ajtót szeretnénk, melyek nem igényelnek rendszeres gondoskodást, tisztántartásuk pedig gyorsan és könnyen elvégezhető, akkor a műanyag bejárati ajtó a jó választás. Abban az esetben, ha a természetes anyagokat és megjelenést részesítjük előnyben, és nem riadunk vissza némi gondozástól vagy festéstől, akkor a fa bejárati ajtó kiválasztása javasolt.

Hová építjük be az általunk legyártott bejárati ajtókat?

A bejárati ajtó cseréje bárhol és bármilyen épülettípusban lehetséges. Cégünk a főváros és környéke mellett egyéb területeken is végez nyílászáró cseréket, beépítéseket. Az ablak és bejárati ajtó cseréjét Budapest, Pécs, Eger, Kecskemét, Szeged, Székesfehérvár, Tatabánya, Miskolc, Debrecen illetve Nyíregyháza területén kívül azok környékén, valamint igény szerint egyéb településeken is elvégezzük. A bejárati ajtó cseréjét panelházakban, régi építésű, valamint újabb társasházakban, családi házakban, üzletekben és hivatalokban is elvégezzük.

Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.