fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Beltéri tolóajtó a helytakarékos megoldás

A beltéri tolóajtó látványosan és praktikusan látja el feladatát, ami az épület belső tereinek elválasztása, valamint a zavartalan közlekedés biztosítása. A beltéri tolóajtók régebben ritkának számítottak, ma már viszont egyre több modern otthonban találhatóak meg. Használatuk legfőképp a kisebb alapterületű helységek esetében ajánlott, de nagyobb szobák esetében is bátran használhatóak.

Kérjen helyszíni felmérést és rendeljen az akciós ajtókból !!!

A beltéri tolóajtó alapanyaga és kialakítása


A beltéri tolóajtó a legnagyobb számban fából kerül legyártásra, de emellett az üvegből készült tolóajtók is keresettek. A fa tolóajtókat rétegragasztott és hossztoldással előállított, valamint toldásnélküli faanyagból gyártják. A rétegragasztásnak köszönhetően a nyílászáró jobban ellenáll majd a vetemedésnek, valamint nagyobb szilárdság érhető el.

A hossztoldott faanyag a hibás részek eltávolítását követően a megfelelő darabok összetoldásával készül. Ennek eredményeképp hibáktól, görcsöktől mentes, valamint alacsonyabb árú fa beltéri ajtó gyártható le. A toldásnélküli faanyagból gyártott ajtók anyaga egybefüggő, de sokkal drágább a megfelelő méretű faanyag ritkasága miatt.

A beltéri tolóajtó üvegből is elkészíthető, melynek gyártása különböző mintájú vagy színű edzett üvegből történik. Az üvegajtó nagyon látványos eleme lehet a nappalinak, valamint számos egyéb helységünknek.

A gyártáshoz használt 8 vagy 10 milliméteres vastagságú edzett üveg tartós és ellenálló, így a mindennapi használat során is biztonságos. A nagyméretű üvegfelület nagymennyiségű természetes fényt biztosít a helység számára, tágítva ezzel a teret.

A beltéri tolóajtó felépítése


A régebbi típusú beltéri tolóajtó rögzítéséhez a felső mellett egy alsó rögzítő sín is tartozott, az újabb típusok esetében már csak a felső rögzítést alkalmazzák. Ezzel nem csak halkabb és könnyebb az ajtó használata, de a padlóburkolat folytonosságát sem kell megtörni. Az ajtó nyílója két kocsival kerül rögzítésre a felül elhelyezett karnison. A biztonságos használat érdekében a karnis két végén végzáró található, mely megakadályozza, hogy túl toljuk az ajtó nyílóját.

A beltéri tolóajtók kisebb falnyílások esetén egyszárnyas, nagyobb nyílás esetén pedig kétszárnyas kivitelt is lehetővé tesznek. A kétszárnyas beltéri tolóajtókból létezik ellentétes irányba nyíló, valamint egymás elé csúsztatható változat is. A fából készült beltéri tolóajtó tömör kivitelben, illetve üvegezéssel is választható, így az otthonunkban található szinte összes helységben használhatóak.

Kérjen helyszíni felmérést és rendeljen az akciós ajtókból !!!

Beltéri tolóajtó típusok


A beltéri ajtók a beépítésük is kialakításuk szerint két fő csoportra oszthatóak. A fal előtt futó beltéri tolóajtó kiváló megoldás az olyan helységekben, ahol nem szeretnénk nagyobb átalakítást elvégezni. A meglévő falnyílás egy fa kerettel kerül felszerelésre, megvédve és szebbé téve a nyílás felületét.

Az ajtó mozgatását az egyik oldalon felszerelt, fával borított karnis segítségével végezhetjük, mely biztonságos és megbízható működést tesz lehetővé. Az ajtó kifutásához biztosítani kell a megfelelő szabad területet, ehhez általában elegendő, ha néhány centiméterrel távolabb helyezzük az itt lévő bútorokat, tárgyakat.

Kétszárnyú tolóajtó esetében mindkét irányban szükséges biztosítani a helyet a problémamentes használathoz. A fal előtt futó beltéri tolóajtó felszerelésre egyszerűen és gyorsan elvégezhet.

A tolóajtók másik típusa a falban futó változat. Ennek felszereléséhez a falak átalakítást igényelnek. Ennél a típusnál a nyitást követően a szárnyak a fal belsejében kialakított fészkekben teljes mértékben eltűnnek. Ezt a fészket a beépítést megelőzően kőműves vagy gipszkartonos munkával kell kialakítani. A falban futó tolóajtók használata esetén nem kell helyet hagyni az ajtó használatához, így bátran berendezhetjük a helységet.

Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.