fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Belvárosi műemlék bejárati ajtó cseréje

Magyarországon sok épület áll a műemlékvédelem oltalma alatt, ezekből számos lakóépületként szolgál.

Ezek az épületek klasszikus stílussal valamint múltat idéző szépséggel rendelkeznek. A műemlékvédelmi előírások alapján az épületen nem lehet elvégezni olyan módosításokat melyek megváltoztatják annak arculatát, korhűségét.

Természetesen ezeken az épületeken is el kell végezni bizonyos módosításokat és fejlesztéseket, hogy megfeleljenek a modern kori elvárásoknak. Ilyen például az épületben használt nyílászárók cseréje. Mivel a bejárati ajtók vagy ablakok cseréjével az épület arculata jelentősen megváltozna, ezért az új nyílászáróknak kívülről nézve teljesen meg kell egyezniük a régiekkel.

Kérjen helyszíni felmérést és rendeljen az akciós ajtókból !!!


A műemlék épületeknél használt bejárati ajtók túlnyomó része mára már nagyon leromlott állapotban van, régóta megértek a cserére. Ezek a bejárati ajtók már régóta nem felelnek meg a mai elvárásoknak, nehezen használhatóak, valamint hőszigetelő képességük is nagyon alacsony.

Ezeknek cseréje természetesen megoldható, ám az új bejárati ajtó gyártásakor figyelembe kell venni minden olyan tényezőt, ami az épület arculatát módosítaná. Az ablakra jellemző fő tulajdonság a szárnyak száma és mérete, az üvegfelület osztása, valamint a nyílászáró színe. Ezek közül egyiktől sem lehet eltérni, ellenkező esetben büntetést vonhat maga után.

Modern technikával készült műemlék bejárati ajtók


A régivel külsőleg megegyező bejárati ajtók legyártásával megőrizhetjük az épület és a nyílászáró korhűségét, miközben egy modern, minden szempont alapján korszerű bejárati ajtót kapunk otthonunkba.

Klasszikus külső, modern belső

A műemlék bejárati ajtó alapanyagától eltérni nem lehet, tehát mindenképpen fából kell készülniük. Mivel a műemlék ajtó a legtöbb esetben festett felülettel rendelkezik, így többféle faanyag közül választhatjuk ki a bejárati ajtónk alapanyagát. A borovi fenyő kivételesen alkalmas a nyílászárók készítésére, könnyű megmunkálás és tartósság jellemzi.

A műemlék bejárati ajtó hőszigetelése

Ha a bejárati ajtó rendelkezik üvegezéssel, abban az esetben az új ajtóba hőszigetelő üvegezés kerül beszerelésre. A hőszigetelő üvegezés általában két vagy három 4mm vastag üveglapból áll, melyek közé védőgáz van töltve.

A bejárati ajtó falcain található gumiszigetelés nagyon hatékony hőszigetelő képességgel látja el a nyílászárót, viszont kívülről egyáltalán nem látható. A modern technikával készített klasszikus stílusú bejárati ajtó mind biztonsági, mind energiatakarékossági szempontok alapján magasan felülmúlja a régi, elhasznált ajtót.

Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.