fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Fa bejárati ajtó gyártás


A fa bejárati ajtó gyártás hosszú múltra tekint vissza, mely idő alatt a technika fejlődésének köszönhetően számos fejlesztésen esett át. Az utóbbi néhány évtizedben más anyagból készült nyílászárók is megjelentek, ám a fa egyedi külsejét és természetes hatását nem tudják utánozni. A napjainkban készült fa bejárati ajtó sem hőszigetelésben, sem biztonságban nem marad el a többi, modern alapanyagtól.

Kérjen helyszíni felmérést és rendeljen az akciós ajtókból !!!

A fa bejárati ajtó gyártás lépései és a felhasznált alapanyagok

Többféle fából lehetséges a bejárati ajtók elkészítése, de a gyártásuk a legnagyobb számban borovi fenyőből történik. A szép és egyedi mintával ellátott, sárgás, vöröses árnyalatú borovi fenyő nem csak előnyös külsőt biztosít az ajtó számára. A borovi fenyőből készült fa bejárati ajtók masszívak, emellett ellenállóak az intenzív használattal, valamint az időjárás káros hatásaival szemben.

A modern felületkezelés eljárásoknak köszönhetően a bejárati ajtónk minőségét és szépségét tartósan megőrizhetjük a felületkezelés 7-8 évente történő megújításával.

A modern fa nyílászárók rétegragasztott alapanyagból készülnek, melyek előállítása során több rétegnyi fát ragasztanak egymáshoz. Ennek köszönhetően a bejárati ajtó szerkezeti szilárdsága megnő, valamint minimálisra csökkenthető a vetemedés kockázata.

Gyártásuk hibakiejtéssel előállított, hossztoldott fa anyagból történik, melyekből eltávolítják az előnytelen külsejű, valamint hibás részeket. Azok számára, akik nem szeretnének alig észrevehető illesztéseket az ajtó felületén, természetes toldás nélküli faanyagból is elkészíthető az ajtó, ám ez sokkal drágább.

Egyedi méretű gyártás

Az egyedi méretű gyártás előnye, hogy bármilyen falnyílás számára legyártható a megfelelő méretű fa bejárati ajtó. Gyakran használt megoldásnak számít az összes épület típus esetében, így családi házak vagy társasházi lakások esetében is beépíthetőek. A panellakások falnyílásai régebbi szabványmérettel rendelkeznek, így a cseréjük folyamán az egyedi méretben gyártott fa bejárati ajtó jelenthet megoldást.

Az egyedi méretű fa bejárati ajtó gyártás több időt vesz igénybe, ám cserébe egy teljesen egyedi méretű és megjelenésű nyílászárót kapunk.

Szabványméretű gyártás

A szabványméretű fa bejárati ajtó gyártás előnye, hogy gyakran akár raktárról is rendelhető az adott nyílászáró, jelentősen meggyorsítva az ajtó cseréjét. Ezek a nyílászárók a mai modern szabványméret szerint készülnek, így főként új építésű házak és lakások, vagy pedig ezekkel megegyező méretű falnyílásokba kerülhetnek beépítésre.

A fa bejárati ajtó felületkezelése

A fa bejárati ajtó felülete védelmet igényel, mivel a legtöbb épülettípus esetében az épület homlokzatán kerül elhelyezésre. Kivételt képeznek a panellakások és a legtöbb társasházi lakások bejárati ajtói, melyek a lépcsőházban találhatóak.

A fa bejárati ajtó anyag a védelmet és gondozást igényel annak érdekében, hogy felületét és állapotát tartósan megőrizze. A modern felületkezelési eljárásnak köszönhetően a bejárati ajtó felületét festék vagy lazúr réteg borítja majd, amely megvédi az időjárás hatásaitól.

Ezek nélkül a fa a ráhulló csapadékok valamint egyéb időjárási elemek hatására károsodnak. Az ajtó felületén alkalmazott kezelés megvédi a fát a káros UV sugaraktól, csapadékoktól, gombáktól. A nedvesség távoltartásával megelőzhető a fa bejárati ajtó vetemedése is, mely rossz záródást, valamint nehéz használatot okozna.

Fa bejárati ajtó hőszigetelése

A modern fa bejárati ajtó gyártás egyik fő szempontja a megfelelő hőszigetelés biztosítása. A magas energiaárak hatására sokan döntenek a régi, elavult bejárati ajtók cseréjéről. A cserét követően egy mai igényeknek teljes mértékben megfelelő, modern fa bejárati ajtót kapunk, mely jobb hang és hőszigetelést tesz lehetővé.

A bejárati ajtók szigetelésénél már csak az általuk nyújtott biztonság fontosabb. A fa természetes hőszigetelő képességét a gyártás során dupla tömítőgumik felszerelésével javítják. Ezek kitöltik a keret és szárny közti apró hézagokat, útját állva ezzel a levegő zavartalan áramlásának.

Az üvegezéssel rendelkező fa bejárati ajtók ma már kizárólag két, illetve háromrétegű üvegezéssel kerülnek ellátásra, melyek csökkentik az üvegen távozó hőenergia mennyiségét.

Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.