fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Fa bejárati ajtó szerelés Pest megyében


A bejárati ajtók otthonunk védelmében vitathatatlan szerepet töltenek be. A kényelemhez szükséges biztonságérzet kialakításához elengedhetetlen hogy otthonunk bejárati ajtója egy masszív szerkezetet alkosson. A kiváló minőségű alapanyagok használata és a szakszerű beszerelés egyaránt fontos ahhoz, hogy a bejárati ajtó elérje a tőle elvárt színvonalat.

Kérjen helyszíni felmérést és rendeljen az akciós ajtókból !!!


Napjainkban már többféle alapanyag is rendelkezésünkre áll a nyílászáróink elkészítéséhez, ám a fa bejárati ajtók és ablakok továbbra is a legkeresettebbek közé tartoznak. A fa bejárati ajtók már a nyílászárók megjelenésétől részét képezik otthonunknak, kezdetben nem igazán létezett alternatíva.

Napjaink modern fa bejárati ajtói nem csupán védelmi szerepet látnak el, hanem komoly hőszigeteléssel rendelkeznek, melynek segítségével otthonunk energiaszükséglete a fűtési időszakban jelentősen csökkenthető. Egy fa bejárati ajtó hangszigetelése szintén nagyon hasznos, legyen otthonunk egy panellakás vagy társasház egy zsúfolt belvárosi környezetben, vagy akár a kertvárosban.

Fa bejárati ajtó alapanyaga és felépítése


A fa bejárati ajtó elkészítésére többféle fajtájú fa áll rendelkezésre. Ezek közül a borovi fenyő az egyik legnépszerűbb választás. A borovi fenyő dekoratív és látványos mintázattal rendelkezik, mely nagyon szép nyílászárók készítését teszi lehetővé.

A borovi fenyő kültéri és beltéri használatra is egyaránt kiváló választás. Felülete ellenálló az időjárás folyamatos hatásaival szemben, legyen az magas páratartalom, vagy erős napsütés, eső vagy hó. A fa bejárati ajtó gyártása során alkalmazott felületkezelésnek köszönhetően a borovi fenyő ellenálló képessége még tovább növelhető, ezzel még tovább növelve annak élettartamát.

A borovi fenyő alapból sárgás, barnás színnel rendelkezik, de ez a szín idővel elmélyülhet. A kellemes szín és a látványos rajzolat a festés és felületkezelés hatására még jobban kiemelhető, de akár színre is festhető.

Helyszíni felmérés


Amennyiben megszületett a döntés a nyílászáró modernizálásáról, akkor a helyszíni felmérést igénybevételével egy képzett szakember érkezik otthonunkba egy előre megbeszélt időpontban. A helyszínen érkezve rögzíti a bejárati ajtónak helyet adó falnyílás méreteit, valamint rögzíti a nyílászáróval kapcsolatos igényeinket, legyen az az ajtó színe vagy felületkezelése, nyitásiránya, a biztonsági zár típusa, kilincs színe.

A rögzített igények és méretek alapján általában már konkrét árajánlatot kaphatunk, valamint megkezdődhet a fa bejárati ajtó gyártása, amely egyedi méretű ajtók esetében felületkezeléssel és festéssel általában 3-4 hét alatt elkészülhet.

Szabvány méretű nyílászárók gyártása a legtöbb esetben rövidebb idő alatt is elkészülhet.
Az elkészült fa bejárati ajtó vagy egyéb nyílászáró a gyártás befejeztével az előre megbeszélt időpontban a helyszínre érkezik, ezt követően azonnal megkezdődhet a beépítés is.

Fa bejárati ajtó beépítése


Az új fa bejárati ajtó beépítése a régi nyílászáró kibontásával kezdődik. A régi ajtó nyílójának leszerelését követően kibontásra kerül a falnyílásból az ajtó tokja is. Ez a művelet általában az ajtó körül falrész sérülésével járhat, a sérülés mértéke függ a falak állapotától, valamint hogy milyen típusú épületben történik a bejárati ajtó cseréje.
A törmelék eltakarítása és egy alapos portalanítás után az új fa ajtó tokját előfúrjuk a leendő rögzítési pontjain, majd pedig ideiglenesen a falnyílásba helyezzük. Miután biztosítottuk, hogy vízszintesen és függőlegesen is tökéletes a tok elhelyezése, véglegesen is rögzíthetjük a tokszerkezetet a falnyílásban.

A falnyílás és a tok közti hézagot Pur habbal töltjük fel, biztosítva az ajtó körüli hatékony hőszigetelést. A Pur habot száradás után a fa bejárati ajtóval megegyező színű és típusú fa takarókkal borítjuk be.

Utolsó lépésként felhelyezzük a fa bejárati ajtó szárnyát, majd a beépítés utolsó lépéseként egy finombeállítást végzünk rajta, mellyel biztosítjuk az akadástól mentes, könnyű használatot.

Fa nyílászárók beépítése különböző típusú épületekben


A bejárati ajtók valamint ablakok cseréje lényegében megegyezik az össze épülettípus esetében, bár néhány különbség azért adódik

Fa bejárati ajtó beépítése műemlék jellegű épületekbe


A műemlékvédelem alatt álló épületek esetében nem cserélhetjük akármilyenre a nyílászárókat sem, így azok cseréje esetén alap követelménynek számít, hogy az új nyílászárónak külsőre teljesen meg kell egyeznie a régivel.

Fa bejárati ajtó beépítése családi házakban és téglaépületekben


A téglaépületek esetében a nyílászáró csere általában kisebb-nagyobb falsérüléssel járhat, melyet érdemes észben tartani. A falsérülések oka nem feltétlenül hanyag bontási műveletből adódik, hanem természetes velejárója a falnyílás környéki vastag vakolatnak. Amennyiben előre betervezett felújításról van szó, érdemes a falak festése, burkolása vagy tapétázása előtt kicserélni a lakás nyílászáróit.

Fa bejárati ajtó beépítése panellakásokban


Panellakások esetében a bejárati ajtó és az ablakok cseréje szabványméretű nyílászárókra történik. Ennek köszönhetően általában hamarabb elkészülhet a kért fa bejárati ajtó vagy ablak. A panellakásokra jellemző hogy sokkal véknyabb a vakolat a falakon, ezért a nyílászárók bontása során nem kell aggódnunk a nagyobb mértékű falsérülések miatt.


Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.