fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Kültéri ajtó típusai

A kültéri ajtó az épület és a külvilág közti közlekedést, valamint az épület védelmét biztosítja. Többféle típusú és alapanyagú létezik belőlük, a legnagyobb számban viszont továbbra is a fából készülnek. A fa egyedi szépségét és természetességét sem a műanyag, sem a fémből készült ajtók nem tudják visszaadni. Habár a fa nyílászárók felülete igényel egy bizonyos fokú gondozást, ezt általában 7-8 évente érdemes elvégezni.

Kérjen helyszíni felmérést és rendeljen az akciós ajtókból !!!

Kültéri ajtó szerepe

A kültéri ajtó az épület bejárati ajtajaként szolgál, így nap mint nap intenzív használatnak van kitéve. A kültéri ajtó kiválasztása során a legfontosabb szempont a biztonság, megbízhatóság, valamint a jó minőségű anyagok használata. Amennyiben a nyílászáró valamelyik fent említett szempontnak nem felel meg, abban az esetben nem arra az ajtóra van szükségünk.

A kültéri ajtók a hívatlan vendégek távoltartása mellett az időjárás hatásait is csökkenteniük kell, ezért a gyártás során gondoskodnak a nyílászáró megfelelő hőszigeteléséről. A hőszigetelt kültéri ajtók segítenek abban, hogy otthonunk melege ne a bejárati ajtó felületén keresztül távozzon az épületből.

Az otthonunk nyugalma szempontjából szintén fontos lehet a kültéri ajtó hangszigetelése, mely a számunkra zavaró, külvilágból érkező zajokat hivatott távol tartani.

Kültéri ajtó kialakítása, típusai

A kültéri ajtó gyártása többféle kivitelben is lehetséges, a legnagyobb számban az egyszárnyú fa bejárati ajtók készülnek. A nagyobb méretű vagy szélesebb falnyílások esetén lehetőségünk van akár kétszárnyú fa bejárati ajtó beszerelésére is, melynek két típusa létezik.

A szimmetrikus kültéri ajtó két egyforma méretű ellentétes irányban nyíló szárnnyal van felszerelve. A használathoz szükséges kilincs és a zárszerkezet az elsődleges szárnyon foglal helyet. A másik szárny nyitása az elsődleges szárny nyitását követően lehetséges. A szimmetrikus ajtók mellett lehetőségünk van aszimmetrikus szárnyú bejárati ajtó kiválasztására is. Ennél a típusnál egy normálméretű nyíló, valamint egy keskenyebb kialakítású másodlagos nyíló található.

A kültéri bejárati ajtók esetében lehetőségünk van üvegezéssel felszerelt nyílászárót is kiválasztani. Ennek segítségével az előtér megvilágításához hasznosíthatjuk a természetes fényt. Az ajtóba szerelt hőszigetelt üvegezés a hagyományos, víztiszta üveg mellett használata mellett különböző színes vagy mintás üvegezését is lehetővé teszi.

Ha a falnyílás mérete megfelelő, de nem szeretnénk kétszárnyas bejárati ajtót, lehetőségünk van fix kialakítású oldal illetve felső világítóval felszerelt kültéri ajtó választására is. Ennek segítségével még látványosabb bejárat alakítható ki az épület számára, valamint megnövelhetjük a bejutó természetes fény mennyiségét is.

Kültéri ajtó gyártása

A kültéri bejárati ajtók fa nyílászárók esetén borovi fenyőből készülnek. A gyártáshoz használt faanyagot rétegragasztással állítják elő, ennek során többrétegnyi fát ragasztanak egymáshoz ellentétes száliránnyal. Ennek hatására a szerkezet sokkal stabilabb, szilárdabb lesz, jobban ellenáll majd az intenzív használatnak, valamint az időjárás hatásainak.

A kültéri ajtó, mint neve is mutatja, az épület homlokzatán foglal helyet, ezért folyamatosan ki van téve az időjárás káros hatásainak. Az ajtó felületét nyáron hosszú órákon keresztül égeti a nap, rosszabb idő esetén pedig el is ázhatnak. Az elázás, valamint a levegőben található pára idővel az ajtó vetemedését okozhatja, mely megnehezítené a használatot. Ennek elkerülése érdekében a fából készült kültéri ajtó felületkezelésen kell, hogy átessen.

A felületkezelést a fa bejárati ajtó végső összeszerelése előtt végzik, így a nehezen hozzáférhető, valamint a nem látható helyekre is jut a védelemből. A tömítések, vasalatok, valamint az üveg beszerelése csak ezek után történik.

Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.