fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Műemlék jellegű nyílászárók


 A műemléknek nyilvánított épületek nyílászáróinak cseréjénél nincs lehetőségünk bármilyen ablak használatára, mint például a családi házak esetében, mivel ezek épületek a műemlékvédelem oltalma alatt állnak. Az ilyen műemlék épületekbe beépített műemlék jellegű nyílászárók nagy része a második világháború előtt lett beépítve és az akkori kor technikájával készült. Ezek jelentős része ma már nem, vagy csak nehezen használható, hőszigetelésük nem felel meg a jelenlegi elvárásoknak.


Kérjen műemlék bejárati ajtó helyszíni felmérést és rendeljen az akciós ajtókból !!!Ennek ellenére természetesen több lehetőségünk is van a nyílászárók modernizálására, viszont kívülről ugyanúgy kell kinéznie az új ablaknak, mint a réginek.

Lehetőségünk van a régivel külsőleg teljesen megegyező ablak legyártására és beépítésére. Az ablak kívülről nézve ugyanúgy fog kinézni, jellege nem változik meg.

 Az új műemlék fa ablak a modernkori elvárásoknak teljes mértékben megfelel, szerkezete vastagabb valamint szigetelt, így hő és hangszigetelése messze felülmúlja a régi, nehezen záródó ablakokat.

Műemlék jellegű nyílászárók szellőztetése


A műemlék fa ablak ellátható bukó funkcióval is, így a szellőztetés könnyebben megoldható. A beépítés során keletkező falsérüléseket igény szerint kijavítjuk, a sérült falfelület javítás után takaró lécek segítségével teljesen elfedjük.

 Amennyiben a régi műemlék nyílászáró tokszerkezete elég jó állapotban van, akkor lehetőségünk van ennek belsejében elhelyezni az új nyílászárót.  Ezáltal elkerülhetőek a falsérülések, melyek a régi tok kibontásával járnának. Első lépésként a régi ablakszárnyakat eltávolítjuk, majd pedig az ezeket tartó pántok is levágásra kerülnek.


Műemlék jellegű nyílászárók beépítése


 Az új műemlék nyílászáró tokját ideiglenesen elhelyezzük a régi tok belsejében, majd egy alapos mérés segítségével meggyőződünk arról, hogy függőlegesen is vízszintesen is megfelelően a helyén van-e. Ilyenkor az új tokot még csak a fa ékek segítségével rögzítjük a helyére.

Ha mindent rendben találtunk, akkor az új tokon előfúrjuk a rögzítő csavarok helyét, majd pedig véglegesen rögzítjük őket a régi tokhoz. A régi tok többi részét fa lécekkel eltakarjuk, belülről már nem lesznek láthatóak.

Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.