fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Parasztajtó, fa bejárati ajtó a régi épületek számára


Parasztajtó, fa bejárati ajtó a régi épületek számára, mely a parasztházak, vályogházak egyik látványos ismertető jele. A parasztajtók nosztalgikus, régi időket idéző külső biztosítnak az épület számára, kialakításának köszönhetően számos előnnyel szolgál használói számára.

A vályogházak, parasztházak jelenleg is nagyszámban vannak jelen a vidéken, nyaralóként, hétvégi házként, valamint lakóépületként is használják őket. A rendszeres használatukkal együtt jár az épület korszerűsítése is, melynek egyik fontos eleme a bejárati ajtó cseréje.

Mi is az a parasztajtó?

A parasztajtó a manapság megszokottnak számító bejárati ajtókkal ellentétben dupla ajtószárnyakkal van ellátva, léteznek egy és kétszárnyas parasztajtók is, melyek 2 vagy 4 ajtószárnnyal kerülnek felszerelésre. A kívül elhelyezett szárnyak általában tömör kialakításúak, nem tartalmaznak beépített üvegezést, nyitásuk kifelé történik a tornác irányába.

Természetesen léteznek üvegezett külső szárnyak is, melyek nem csak látványosak, de szabad kilátást, valamint természetes fényt biztosítanak a helység számára. A belső szárnyak az épület belső tere felől nyílnak, üvegezettek, így amennyiben a külső szárnyak nyitva vannak, kiláthatunk rajtuk.

Kétszárnyas parasztajtók


A kétszárnyas parasztajtók a nagyobb, szélesebb falnyílások esetén kerülnek beépítésre, melyek szimmetrikus, két egyforma méretű, ellentétes irányba nyíló szárnnyal rendelkeznek. Az aszimmetrikus kivitelű kétszárnyas parasztajtók esetében egy normális méretű elsődleges ajtószárnnyal, valamint egy keskenyebb, kiegészítő szárnnyal van felszerelve a nyílászáró.

Miért fontos a parasztajtó cseréje, korszerűsítése

A parasztajtó cseréje az esetek többségében a nyílászáró rossz állapota miatt történik. A vályogház, parasztház bejárati ajtaja sok-sok évtizede van használatban, melyek használata nehézségekkel jár, valamint rosszul zárnak és szigetelnek. A vetemedésnek, valamint a rossz állapotnak köszönhetően az ajtó mellett található apró hézagokon keresztül nagy mennyiségű hőenergia veszhet el.

Az újonnan gyártott parasztajtók a régi klasszikus formát, stílust a modern gyártástechnológiával és eszközökkel ötvözik. Ennek köszönhetően az épület külső jegyei teljes mértékben megőrizhetőek, ám egy mai igényeknek teljes mértékben megfelelő, korszerű nyílászáró kerül beépítésre, melyek biztonságosabbak, megbízhatóbbak, valamint sokkal jobban szigetelnek régi társaiknál.

A rétegragasztott, hossztoldással előállított borovi fenyő lecekből gyártott parasztajtók kiválóan ellenállnak a mindennapos használatnak, valamint az időjárás hatásainak. Az ajtó a modern felületkezelési eljárásoknak köszönhetően hosszú időn át megőrzi a szép felületét, védve az erős UV sugárzás, a rájuk hulló csapadékok, valamint a levegő páratartalmának káros hatásaitól, melyek vetemedést okozhatnak.

A parasztajtó kialakítása – A dupla ajtószárnyak előnyei

A parasztajtók egyik jellegzetessége a duplaszárnyas kialakítás. A külső és belső ajtószárny a köztük lévő légtérnek köszönhetően jobb hőszigetelést és hangszigetelést tesz lehetővé, mely sokkal komfortosabbá teheti számunkra az ott tartózkodást.

A jobb hőszigetelésnek köszönhetően hatékonyan őrizhetjük meg a bent lévő hőmérsékletet, ami téli hidegben, valamint a nyári hőségben egyaránt hasznos dolog.

Mindkét ajtószárny külön zárszerkezettel van felszerelve, mely egy esetleges betörés jelentősen nagyobb kihívást jelent a betörők számára.


Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.