fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Tolóajtó, beltéri tolóajtó

 
A tolóajtó számos előnnyel rendelkeznek, kialakításuknak köszönhetően helytakarékosak, praktikusak, valamint látványosak is. Habár régóta léteznek a háztartásokban, igazán nagy népszerűségre az utóbbi évtizedekben tettek szert. A tolóajtó régen elsősorban gardróbszekrényeknél kerültek felhasználásra, ám ma már szinte bármilyen helységben történő felhasználása lehetséges.

Tolóajtó, beltéri tolóajtó

A tolóajtó használata a legnagyobb számban otthonunk belső terében történik. A beltéri tolóajtók nagyon praktikusak kis alapterületű otthonokban, vagy olyan helységekben ahol fontos a minél nagyobb felhasználható hely kialakítása. Gyártásuk általában fából történik, ám nem ritkák a műanyag, fém, valamint az edzett üvegből előállított beltéri tolóajtók sem.

A fa beltéri tolóajtók gyártása elsősorban borovi fenyőből történik. A fa tolóajtók természetes, egyedi megjelenést biztosítanak a helység számára, köszönhetően a fa természetes mintájának és felületének.

A rétegragasztott, hossztoldott vagy toldás nélküli faanyagból előállított fa beltéri tolóajtók hosszantartó használatot tesznek lehetővé. Az ajtó külsejét illetően lehetőségünk van választani a felületkezelt natúr színű ajtók közül, melyeknél látható marad a fa természetes felülete. Amennyiben az ajtót egy meghatározott színben szeretnénk, egy színskálából választhatjuk ki a számunkra megfelelő színt.

A tolóajtó felületén használt kezelés megóvja a nyílászárót a mindennapi használatból eredő kisebb sérülésektől, valamint a pára hatására kialakult penésztől vagy gombáktól. A felületkezelésnek köszönhetően a tolóajtó felülete nagyon hosszú ideig megőrizheti szépségét.

Tolóajtó felépítése

A régebbi tolóajtó általában egy alul és felül elhelyezett rögzítő sín segítségével voltak használható. A modern kivitelű tolóajtók rögzítéséhez már elegendő egy felül elhelyezett tartó sín, melyek alig, vagy pedig egyáltalán nem észrevehetőek. Az alsó rögzítő sín elhagyásával lehetőségünk van a helységben a megszakításoktól mentes padlóburkolásra is.

A tolóajtó biztonságos és csendes használatoz ütközőket szerelnek fel, melyek csökkenti a nyitásból vagy zárásból eredő hangokat. A sínen elhelyezett végzárók megakadályozzák az ajtó túlfutását, ezáltal stabil, megbízható használatot tesz lehetővé az ajtó számára.

A tolóajtók egyszárnyú, valamint kétszárnyú kivitelben is elérhetőek, így a nagyobb méretű, szélesebb falnyílások esetén is használhatóak. A kétszárnyú tolóajtók nyitása ellenkező irányban nyílnak, ám egymás elő csúsztatható kivitelben is léteznek

Tolóajtó típusai

A tolóajtó két csoportra osztható, melyek meghatározzák, hogy milyen méretű, valamint kivitelű falnyílások esetén használhatóak. Mindkét tolóajtó típus praktikus, kis helyet igénylő használattal bír, ám az egyik típus beépítése a falak átalakítását igényli.

Fal előtt futó tolóajtó

  • A fal előtt futó tolóajtó szinte bárhol beépíthetőek, ahol elegendő hely van a falnyílás egyik oldalán lévő falszakaszon a nyíló kifutásához. A beépítés során nem szükséges a falak bontása vagy átalakítása, mivel az ajtó használata a falnyílás egyik oldalára felszerelt karnis segítségével történik majd.
  • A falnyílás belső oldalára védelme érdekében egy keret kerül felszerelésre, mely a védelem mellett előnyös külsőt is biztosít a falak, valamint a szerkezet számára.
  • A fal előtt futó tolóajtó számára a szabad kifutás érdekében megfelelő mennyiségű helyet, vagy pedig szabad falfelületet kell biztosítani. Ez a hely kialakítható a bent található bútorok előrébb helyezésével is, a szekrények mögött az ajtó zavartalunk nyitható, valamint el is rejthető.
  • A fal előtt futó beltéri tolóajtó kétszárnyas kivitelben is elkészíthető, ám ebben az esetben mindkét irányban megfelelő helyet kell szabaddá tenni a nyílók számára.

Falban futó tolóajtó

A falban futó tolóajtó a falnyílás mindkét oldalán szabadon felhasználható falfelületet tesznek lehetővé, ezzel maximalizálva a terek szabad felhasználását. Ezek a felületek szabadon dekorálhatóak, mivel az tolóajtók nyílói a fal belsejében kialakított fészkekben mozognak majd.

A beépítésük a meglévő falak bontását, átalakítását, vagy pedig új falak építését igénylik, mely további kőműves, vagy pedig gipszkartonos munkát igényelnek. A falakban kialakított zsebek teljes mértékben elrejtésre kerülnek az ajtó nyílói, így nagyobb tárgyak is gond nélkül átvihetőek az ajtón keresztül.

Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.