fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Bejárati ajtó beszereléssel

A bejárati ajtó beszereléssel egy új építésű házba, valamint a régi épületek falnyílásaiba kerül beépítésre az általunk kiválasztott nyílászáró. A meglévő ajtóink cseréjére több okból is szükség lehet. Sok esetben egy már elavult, sérült valamint nehezen használható bejárati ajtóval rendelkezünk, mely alaposan megnehezítheti mindennapjainak.

A bejárati ajtó cseréjének másik gyakori oka, hogy a régi ajtó hőszigetelése nem megfelelő számunkra. A szerkezet kibontásával lehetőségünk van egy modern, hatékony hőszigetelésű bejárati ajtó beépítésére.

Bejárati ajtó beszereléssel, az ajtócsere módjai


Ha elhatároztuk magunkat a bejárati ajtó cseréjével kapcsolatban, akkor egy helyszíni felmérés szükséges. Ennek során egy szakember rögzíti a bejárati ajtó gyártási pontos méreteit, valamint hasznos tanácsokkal lát el minket az kiválasztással, valamint a beszereléssel kapcsolatban.

Az ajtóval kapcsolatos igényeink, valamint a pontos méretek rögzítését követően megkezdődhet a bejárati ajtó legyártása. Az új nyílászárók gyártása a mai szabványoknak megfelelő méretben, valamint egyedi méretben egyaránt lehetséges.

A bejárati ajtó beépítésének kétféle módja létezik. A hagyományosnak számító bejárati ajtó csere bontással történik, ennek során a régi nyílászáró a tokjával együtt kerül kibontásra a falnyílásból. A bontást követően ennek a helyére kerül beépítésre az új bejárati ajtónk. A bejárati ajtó beépítésének költségei függenek az új ajtó anyagától, festésétől, felszereltségétől, valamint a beépítés módjától.

A bejárati ajtó csere bontás nélkül is elvégezhető bizonyos esetekben, mellyel elkerülhetjük a bontásból származó sérülésektől, valamint a nagy mennyiségű kosztól és a törmeléktől.

Bejárati ajtó cseréje bontással


A megrendelést követően néhány hetet vesz igénybe az új bejárati ajtónk elkészítése, amely a szállítást követően azonnal készen áll a beépítésre.  A szállítást követően a bejárati ajtó beszereléssel együtt mindössze néhány órát vesz igénybe. A művelet során először az ajtó szárnyai kerülnek eltávolításra. A bejárati ajtó tokja vízszintesen elvágásra kerül, majd pedig a keret darabjai óvatos feszegetéssel eltávolításra kerülnek a falnyílásból.

A bontással történő ajtócsere során kisebb nagyobb törmelék mennyiségre kell számítani, ez sajnos elkerülhetetlen, de egy kis odafigyeléssel csökkenthető. A tok falból való kibontása után a falnyílás és környéke egy alapos takarításon esik át, eltávolítva a port és a törmeléket az ajtó útjából.

A bontás befejezését követően az új bejárati ajtó kerete a rögzítési pontjain előfúrásra kerül, majd ezt követően ideiglenesen rögzítjük a falnyílásban, ehhez általában fa vagy műanyag ékeket használunk. Miután biztosítottuk a tok tökéletes elhelyezkedését, akkor az ékek mellett csavarok segítségével véglegesen is rögzítjük őket.

A csavarral történő rögzítést követően felszerelésre kerülhet a bejárati ajtó szárnya is, valamint a hozzá tartozó kilincs. A keret és a falnyílás közti néhány centis hézagot Pur habbal töltjük fel, a felesleg levágását követően pedig takaróléccel borítjuk be. A bejárati ajtó beépítésének végső lépése az ajtó finombeállítása, melynek köszönhetően a nyílászáró könnyedén, problémáktól mentesen használható majd.

Bejárati ajtó cseréje bontás nélkül


A bontás nélküli ajtócsere számos abban az esetben jelenthet segítséget, ha mindenképpen szeretnénk lecserélni a bejárati ajtót, de nem szeretnénk kárt tenni a falban. Ez a fajta ajtócsere nem jár törmelékkel, valamint csak minimális kosz keletkezik a beépítés során. A bontás elhagyásának köszönhetően bejárati ajtó beszereléssel együtt sokkal rövidebb időt vesz igénybe.

A bontás nélküli bejárati ajtó csere fontos feltétele, hogy a régi ajtókeret állapota megfelelő legyen, máskülönben az ajtó cseréjét a hagyományos, bontással járó módon végezhetjük el. A bontás nélküli ajtócsere végrehajtásakor nincs szükség régi bejárati ajtó keretének kibontására, csak az ajtó szárnyai, valamint tartópántok kerülnek eltávolításra.

A nyílászáró a régi ajtókeret mögé kerül rögzítésre, csavarok segítségével. A két ajtókeret találkozásánál egy vízzáró szilikon réteget húzunk, megvédve ezzel a szerkezetet. A beépítést követően az új bejárati ajtó belülről teljes mértékben eltakarja a régi ajtó keretét, így azt már csak kívülről fogjuk látni.

Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.