fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Dupla bejárati ajtó beépítése


A dupla bejárati ajtó elsősorban a régi időket idéző parasztházakban található, többféle elnevezése is létezik, ám főként parasztajtó néven hivatkoznak rá. A Dupla ajtó, parasztajtó két egymás mögé beépített, ellentétes irányba nyíló ajtószárnnyal van felszerelve.

Az épen maradt parasztházak nyílászárói gyakran már használhatatlanok, így az épület fenntartása sem éppen gazdaságos vagy egyszerű. Az ajtó számára kialakított falnyílások egyedi gyártású bejárati ajtót igényelnek a csere során, melyek a klasszikus külső jegyek mellett a mai modern technológiával készülnek.

A dupla bejárati ajtó gyártása és felépítése


A parasztajtó dupla ajtószárnyas kialakítású, a belül található ajtószárny nyitása befelé történik, valamint legtöbbször üvegezéssel is el van ellátva. Ez az üvegezés a helység természetes megvilágításáért felelős, valamint kilátást biztosít a lakók számára.

A kívül felszerelt ajtószárny többnyire tömör kialakításúak, kifelé nyílnak, használaton kívül pedig nyitott állapotban rögzíthetőek az épület falához. A külső ajtószárny üvegezéssel felszerelve nem csak látványosabb hatást kelt, hanem zárt ajtók esetén is gondoskodik az előszoba megvilágításáról.

A parasztajtók akár kétszárnyas, szimmetrikus, illetve aszimmetrikus kivitelben is kialakíthatóak, így a nagyobb méretű, szélesebb falnyílások esetén elkészíthető a megfelelő méretű nyílászáró. A parasztajtóknak több változata létezik, így számos anyagvastagsággal, kialakítással, valamint formában is legyárthatóak.

Dupla szárnyú bejárati ajtók, parasztajtó cseréje


A dupla bejárati ajtó, vagy parasztajtó cseréjével nagymértékben hozzájárulhatunk az épület korszerűsítéséhez, modernizálásához. Az ajtó cseréjével a rossz állapotban lévő, elavult ajtó helyét egy régi időket idéző külső jegyekkel ellátott, ennek ellenére modern fa bejárati ajtó veszi át. Az új ajtó hatékonyabb védelmet nyújt az épület számára az időjárástól, a hozzá tartózó modern zárak pedig otthonunk biztonságához járulnak hozzá.

A dupla bejárati ajtó gyártása számos fafajtából történhet, ám legnagyobb számban a borovi fenyőt használják a gyártásuk során. Az elkészítéshez rétegragasztott faanyagot használnak, mely kevésbé hajlamos a vetemedésre, torzulásra. A hossztoldással előállított faanyag gyártása során a fa hibás részei eltávolításra kerülnek, ezzel biztosítják a hibátlan felületet az ajtó számára.

A dupla ajtó felületét minden esetben kezelni kell, mivel folyamatosan ki lesz majd téve a napsütésnek, valamint a többi időjárásból eredő káros hatásnak. Ez főként a kívül található szárnyak esetében elengedhetetlen.

A felület védelméről az ajtó készítése során gondoskodnak, így a nem látható vagy nehezen hozzáférhető helyek is megkapják a védelmet nyújtó festékréteget. Az ajtó felülete lazúrral vagy festékkel is bevonható, így választhatunk, hogy szeretnénk-e láttatni a fa természetes mintáját, vagy pedig egy meghatározott színben szeretnénk új ajtót otthonunkba.

A dupla bejárati ajtó beépítése


Az új dupla bejárati ajtó nagymértékben hozzájárul otthonunk energiaigényének a csökkentéséhez, így gazdaságosabban fenntartható az épület. A cserét megelőzően egy helyszíni felmérés szükséges a pontos méretek, külső jegyek, valamint a leendő szín rögzítéséhez. A helyszínen rögzített paraméterek szerint kerül majd legyártásra az épülethez tartozó bejárati ajtó.

A legyártott, majd pedig felületkezelt nyílászáró egy előre megbeszélt időpontban kerül kiszállításra, melyet követően megkezdődhet a régi ajtó kibontása. A vízszintesen elvágott ajtókeret darabok óvatos feszegetés által kerülnek kibontásra, ügyelve a falak sérülésének minimálisra csökkentésére.

A bontásból származó törmelék és por eltakarítását követően az ajtókeret beszerelése a következő lépés. Az alapos ellenőrzést követően az ajtókeret csavarok segítségével rögzítésre kerül, majd pedig helyükre kerülnek az ajtó szárnyai is. A beszerelést követően az ajtókeret mellett található hézag feltöltése PUR habbal történik, majd pedig takarólecek segítségével eltakarásra kerül.

Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.