fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Kétszárnyú bejárati ajtó


Otthonunk talán legfontosabb nyílászárója a bejárati ajtó. Segítségükkel zavartalanul közlekedhetünk otthonunk és a külvilág közt. A bejárati ajtó folyamatos, intenzív használat alatt áll, meghibásodásuk esetén nagyon sok kellemetlenséget okozhatnak felhasználóik részére. A bejárati ajtók számos alapanyagból és többféle kivitelben elkészíthetőek. Az egyszárnyú kivitel a leggyakoribb, de nagyobb méretű falnyílás esetében kétszárnyú bejárati ajtó is használható.

Kérjen fa bejárati ajtó helyszíni felmérést és rendeljen az akciós ajtókból !!!


A kétszárnyú bejárati ajtó esetében főszárnyról és mellékszárnyról beszélünk. A főszárnyon foglal helyet az ajtó nyitásához szükséges kilincs és a biztonságért felelős zárszerkezet. A zárnyelv az egyszárnyú ajtókkal szemben nem a tokba, hanem a mellékszárnyba csatlakozik a zárás után.

A kiegészítő szárny alapesetben zárt állapotban van. Nyitásuk a főszárny nyitása után válik lehetővé, az mellékszárny élén található rejtett kilincsek segítségével.

Kétszárnyú bejárati ajtó fajtái


A kétszárnyú bejárati ajtó nevéből eredően két, nyitható szárnnyal van ellátva. Kivitelük alapján két különböző típusuk létezik belőlük. Ezek a bejárati ajtók sem biztonsági, sem pedig hőszigetelési szempontból nem különböznek az egyszárnyú ajtóktól. A legtöbb egyszárnyú bejárati ajtónak létezik kétszárnyas változattal.

Szimmetrikus kétszárnyú bejárati ajtó

A szimmetrikus kétszárnyú bejárati ajtó esetében a falnyílásban elhelyezett tokszerkezet két egyforma méretű szárnnyal van ellátva. Természetesen ezek közül csak az egyik rendelkezik kilinccsel és zárszerkezettel.

Aszimmetrikus kétszárnyú bejárati ajtó
Az aszimmetrikus kétszárnyú bejárati ajtóról akkor beszélünk, mikor a két szárny mérete eltérő. Általában a mellékszárny fele akkora szélességű, mint a főszárny.

Kétszárnyú bejárati ajtó előnyei


Amennyiben a bejárati ajtót befogadó falnyílás mérete lehetővé teszi, lehetőségünk van kétszárnyú bejárati ajtókat beépíteni.

Nagyobb bejárat


A kétszárnyú bejárati ajtó segítségével a nagyobb méretű tárgyak vagy bútorok mozgatása jelentősen egyszerűbb lehet. A bejárati ajtón található kiegészítő szárny néhány egyszerű mozdulattal kinyitható. Használat után a mellékszárnyat visszazárjuk, majd a rejtett kilincsek segítségével rögzítjük.

Nagyobb mennyiségű természetes fény


Mivel a kétszárnyú bejárati ajtó nagyobb felülettel rendelkezik, mint a hagyományos egyszárnyú ajtók, ezért több, vagy nagyobb üvegfelület helyezhető el rajtuk. Ezeken keresztül nagyobb mennyiségű természetes fényt juttathatunk a belső terekben, mely több szempontból is előnyös lehet.

Látvány


A nagyobb felületet miatt a kétszárnyú bejárati ajtók sokkal látványosabbak lehetnek, mint egyszárnyú társaik. A nagyobb felület miatt nagyobb méretű vagy több darabból álló üvegezés helyezhető el. A víztiszta mellett többféle színes vagy mintás üvegezést választhatunk, természetesen hőszigetelt kivitelben.

Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.