fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Minőségi fa bejárati ajtó


A fából készült bejárati ajtó és ablakok évszázadok óta részei otthonunknak. Ma már számos modernebb alapanyagból gyártanak nyílászárókat, de továbbra is nagyon népszerűek a fa bejárati ajtók és ablakok. A fa egy természetes és megújuló alapanyag, a műanyaggal és a fémmel ellentétben. A minőségi fa bejárati ajtó előállításához megfelelő faanyagra, valamint szakszerű gyártásra van szükség.

Kérjen fa bejárati ajtó helyszíni felmérést és rendeljen az akciós ajtókból !!!


A fa nyílászárók gyártása van legkisebb káros hatással a természetre, nincs szükség vegyi üzemekre és bányászatra az elkészítésükhöz. A kitermelt faanyag ipari erdőtelepekből származik, melyet folyamatosan újra telepítenek.

Minőségi fa bejárati ajtó – Alapanyag


Amennyiben fából készült bejárati ajtót szeretnénk, többféle fafajta közült kiválaszthatjuk a nekünk vagy pénztárcánknak megfelelőt. A borovi fenyő az egyik legelterjedtebb közülük. Ez a fajta fa egyaránt kiváló külső és belső felhasználásra. A borovi fenyőből készült bejárati ajtók tartósan ellenállnak az időjárás hatásainak és a folyamatos igénybevételnek, állapotukat pedig hosszú ideig megőrzik.

A fa bejárati ajtók gyártása rétegragasztott faanyagból történik. A rétegragasztás során több rétegnyi fát ragasztanak össze, egymásra ellentétes szál iránnyal. Ennek segítségével nem csak erősebb lesz a fa, hanem ellenállóbbá válik a vetemedéssel szemben is.

Minőségi fa bejárati ajtók - Hőszigetelés


Az ajtó hőszigetelésének az egyik legfőbb eszköze a gumiszigetelés. Ez a gumicsík körbefut a bejárati ajtó és a tok élein. A bezárt ajtón a szigetelés összenyomódik, feltöltve a nyíló és a tok közti hézagot. Ezáltal nem csak útját állja a levegő zavartalan mozgásának, de az ajtó használata is kisebb zajjal jár majd.

Az üvegezett fa bejárati ajtók hőszigetelt üvegezéssel biztosíthatják számunkra a szükséges természetes fényt anélkül, hogy az üvegfelületen keresztül hűlne otthonunk. A hőszigetelt üveg felépítése 2 illetve 3 üveglapból áll, melyek közé védőgáz van feltöltve. Az üveglapok közé töltött gáz rossz hővezető tulajdonsággal rendelkezik, ezért nem engedi kihűlni a helységet.

Minőségi fa bejárati ajtó – Felületkezelés


A borovi fenyő nagyon tartós faanyag, hosszú ideig ellenáll a felületét érő csapadéknak és párának. Ahhoz hogy a fa bejárati ajtó felülete sokáig megőrizze állapotát és szép esztétikumát, mindenképpen felület kezelni kell őket. A felületkezelés során az ajtót ellátják a rovarok és gombák elleni védelemmel, majd pedig a végső összeszerelése előtt lefestik őket.

Lehetőségünk van festés nélkül is kérni a fa bejárati ajtónkat, de ez esetben nekünk kell gondoskodnunk a felületek védelméről. Ennek a költségeit összeadva érdemesebb mindenképpen célszerűbb gyári festéssel ellátni. Az utólagos festés hátránya hogy sok olyan rész van az ajtón, ahol szükség van a festésre, ám nem, vagy csak nehezen férhetünk hozzá. Ilyennek számít például az ajtó alja, vagy pedig a gumiszigetelések alatti rész.

Minőségi fa bejárati ajtó – Szakszerű beszerelés


A nyílászárók szakszerű beépítése legalább annyira fontos, mint a jó minőségű alapanyagok és eszközök felhasználása az ajtó gyártása során. Amennyiben nem megfelelően kerülnek beépítésre, akkor még a legdrágább bejárati ajtók vagy ablakok sem hozhatják a tőlük várt minőséget. Ez különösen igaz hosszú távú használatra.

A jó minőségű anyagokból legyártott fa bejárati ajtó a helyszínre érkezve azonnal készen áll, hogy elfoglalja végleges helyét. A beépítés első lépéseként a régi ajtó levételre kerül az őt tartó pántokról, majd pedig az ajtókeretet elfűrészeljük. A keresztbe vágott ajtókeretet óvatosan kibontjuk a falból, fokozottan ügyelve arra, hogy a lehető legkisebb mértékben sérüljön a falnyílás környéke.

Kérjen fa bejárati ajtó helyszíni felmérést és rendeljen az akciós ajtókból !!!


A tok kibontását követően egy alapos portalanítás következik. Az új bejárati ajtót a majdani rögzítési pontokon előfúrjuk, majd ideiglenesen műanyag és fa ékekkel rögzítjük. Vízmértéket használva meggyőződünk arról, hogy a tok vízszintesen és függőlegesen is tökéletesen van elhelyezve.

A tökéletesen beállított tokot most már csavarokkal véglegesen is rögzíthetjük. A rögzített tokra felhelyezhetjük a bejárati ajtó szárnyát, vagy szárnyait, amennyiben kétszárnyú bejárati ajtóról van szó.

A falnyílás és tok között található néhány centiméteres hézagot Pur habbal töltjük fel. A Pur hab száradását követően a bejárati ajtó színével és anyagával megegyező lécek használatával letakarjuk a hézagot. Utolsó lépésként egy finombeállítás következik, ezt követően a bejárati ajtó beszerelése végetér.

Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.