fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Fa ajtó ár alapanyag alapján


A fa ajtó ár többek közt aszerint alakulhat, hogy milyen típusú, alapanyagú, valamint kialakítású bejárati ajtót választunk otthonunkba. Az árat befolyásoló tényezők közül a legfontosabb a gyártáshoz használt faanyag fajtája, a zárszerkezetek száma, valamint a beépített üvegezés típusa. Az ívekkel rendelkező fa ajtók ára magasabb, mint a hagyományos kialakítású változatoké.

A nagyobb mérettel rendelkező, előre kialakított falnyílásokba
kétszárnyas fa bejárati ajtók is beépíthetőek, ezeket pedig további oldal vagy felülvilágítóval is kiegészíthetjük. Ezeknél az ajtóknál az ár természetesen magasabb, mivel nagyobb mennyiségű fa, valamint több üveg, festék valamint idő szükséges az elkészítésükhöz.

 

Fa ajtó ár, a fa bejárati ajtó gyártása és alapanyaga alapján


A fa nyílászárók gyártásához a borovi fenyő az egyik leggyakoribb faanyag, ez több előnyös tulajdonságának is köszönhető. A borovi fenyő tartós, ellenálló, kiválóan alkalmas külső és belső használatra, emellett pedig könnyen megmunkálható, valamint barátságos árú fafajta.

A fa ajtó gyártásához rétegragasztással előállított, hibakiejtett hossztoldott fa lecek kerülnek felhasználásra. A rétegragasztás során több rétegnyi faanyag összeragasztásával érik el a megfelelő szilárdságot, mely az ajtó élettartamát is megnöveli.

A rétegragasztás hatására a nyílászáró sokkal szilárdabb és ellenállóbb lesz, mely sokkal kevésbé lesz hajlamos a vetemedésre, deformálódásra.. A vetemedés problémájának kiküszöbölésével az ajtó élettartama jelentősen megnő, így akár évtizedeken keresztül szolgálhat majd minket. A vetemedés kockázatának lecsökkentésével az ajtó zárása is tökéletes marad, így megelőzhető a huzat kialakulása az apró réseken keresztül, melyek folyamatosan hűtenék az épületet.

A hossztoldott faanyag előállítása során a falecekből eltávolításra kerülnek a hibás, előnytelen részek, a jó minőségű darabokat pedig alig összetoldják. A hossztoldásnak köszönhetően a fa ajtó ár nem csak alacsonyan tartható, de a kedvező ár hibáktól mentes felülettel párosul majd.

A
fa bejárati ajtó gyártása szerint toldás nélküli faanyagból is megoldható, ám ez esetben jóval magasabb lesz a gyártás költsége. Ez annak tudható be, hogy a hibátlan felülettel rendelkező, megfelelő méretű faanyag elég ritka, valamint drága.

 

A fa ajtó ár felületkezeléssel


A fa ajtók felülete, különösen igaz ez a kültéri használatban lévőkre, minden esetben felületkezelést igényelnek. A felületkezelés, festés el elvégzésével nem csupán látványosabbá tehetjük a fa bejárati ajtó felületét, hanem az időjárás káros hatásaival szemben is megvédhetjük őket. A lazúrral vagy festékkel történő felületkezelést egy gomba és penész gátló anyag használata előzi meg, amely megvédi az ajtó anyagát és felületét a párából adódó problémáktól.

A festés, lakkozás hatására a fa bejárati ajtó anyagát elzárjuk a nedvességtől, mely idővel elcsúfítaná az ajtót, valamint a nyílók vetemedését okozná. A fa ajtó ár a legtöbb esetben a magában foglalja a felületkezelés árát, melyet még a végső összeszerelést megelőzően végeznek el.

A felületkezelő anyagok felhordását az ajtó végső összeszerelése előtt végzik ipari körülmények között. Ennek köszönhetően az ajtó azon területei is megkapják a szükséges védelmet, melyek csak nehezen, vagy nem hozzáférhetőek. Ezek közé tartozik az nyílók éle és alsó része, továbbá a gumitömítések alatti rész.

 


Fa ajtó ár az ajtó típusa alapján


A fa bejárati ajtó számos méretben elkészíthető, ezt a méretet az ajtónak helyet adó falnyílás méretei határozzák meg. A nyílászárók gyártása mai szabványméretek szerint, valamint egyedi méretű gyártás szerint történik.

A fa ajtó ár szempontjából az a szabványméretű bejárati ajtók olcsóbbak, mivel gyártásuk kevesebb időt igényel, valamint tömegesen történik. Használatuk többnyire újabb építésű házak, lakások esetén lehetséges, de régebbi épületek esetében is felhasználhatóak megfelelő méret esetén.

Az egyedi méretben gyártott fa bejárati ajtók készítése több időt igényel, viszont bármilyen épület típus esetén elkészíthető velük a tökéletes méretű nyílászáró. Az egyedi gyártás másik előnye, hogy lehetőségünk van részben vagy akár teljesen a saját igényünk szerint elkészíttetni az ajtót.

 

Fa ajtó ár, üveggel vagy anélkül


A fa bejárati ajtó tömör és üvegezett kivitelben egyaránt elkészíthető. Az üvegezett fa bejárati ajtók többnyire családi házakban és üzletekben gyakori, használatukkal szabad kitekintést és természetes megvilágítást biztosíthatunk. Az üvegezéssel ellátott fa ajtó ár némileg magasabb, mint a tömör kivitelű, ám az ajtó üvegezése nagyot dobhat az ajtó megjelenésén, valamint használati értékén.

Az üvegezett ajtószárnyak fix és nyitható kivitelben is felszerelhetőek a kívánt üvegtípussal, ez szintén igaz az ajtó oldal és felülvilágítójára is. A
modern bejárati ajtók üvegezéséhez minden esetben két vagy háromrétegű hőszigetelt üveget használnak a gyártás során.


Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.