fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Ablakos fa bejárati ajtó


A bejárati ajtók otthonunk kényelmét és biztonságát segítik elő. A jó bejárati ajtó erős, masszív szerkezet, amely tartósan képes ellenállni az állandó igénybevételnek. A védelem mellett fontos tényező a hang és hőszigetelés, valamint a természetes fény biztosítása. Az ablakos fa bejárati ajtó mindegyik fent említett szempontnak képes megfelelni. Az ablakos fa bejárati ajtó számos változatban elérhető, melynek köszönhetően bárki megtalálhatja az otthonába illőt.

Kérjen helyszíni felmérést és rendeljen az akciós ajtókból !!!

 A bejárati ajtó nagyon nagy igénybevételnek van kitéve nap mint nap. Ahhoz hogy a bejárati ajtó hosszú távon képes legyen elviselni az intenzív használatot, fontos hogy jó minőségű anyagokból készüljön, továbbá szakszerűen legyen beszerelve. Egy gyengébb minőségű bejárati ajtó 1-2 évig talán képes biztosítani a zavartalan és könnyű használatot, ám bejárati ajtót az emberek ennél hosszabb időre választanak otthonukba.

Ablakos fa bejárati ajtó típusai

Üvegezett bejárati ajtó

Habár nem kifejezetten illik a kategóriába, mégis sokan az ablakos bejárati ajtók közé sorolják az üvegezett változatokat is. Az ilyen típusú fa ajtó fix üvegezéssel rendelkezik. Mivel ezek nem nyithatóak így inkább a természetes fény beengedése a feladatuk. Ezeknek az ajtóknak az üvegezése több, akár 8-10 darab önálló üvegtáblából is állhat. A tiszta üveg mellett különböző színes és savmaratott üvegek felhasználása is jellemző.

Ablakos fa bejárati ajtó

A fa bejárati ajtó ebben az esetben egy nyitható ablakkal van ellátva. Az ablakos fa bejárati ajtó ebben az esetben több funkciót is elláthat. Az ajtón található ablak zárt állapotban a természetes fényt biztosítja az előszoba számára. Az ablak nyitott állapotban az egyszerű szellőztetés mellett biztonsági szerepet is ellát. Amennyiben számunkra ismeretlen látogató érkezik, nem szükséges kinyitnunk a bejárati ajtót. Az ablak kinyitásával anélkül beszélhetünk az oda érkező személlyel, hogy beengednék a lakásba.

Az ablakos fa bejárati ajtó nyílója többféle méretben elkészíthető. A nagyobb méretű ablaknyílók esetében a bejárati ajtót akár biztonsági ráccsal is elláthatjuk, megakadályozva vagy megnehezítve a betörők dolgát.

Felső ablakos bejárati ajtó

A felső ablakos fa bejárati ajtó a legtöbb esetben a nagyobb belmagasságú épületeknél fordul elő. A bejárati ajtó fölött közvetlenül elhelyezett ablak számos előnnyel rendelkezik. Az ajtó szélességével megegyező ablak méretének köszönhetően nagy mennyiségű természetes fényt képes a helységbe engedni.

A felső ablakok esetében tiszta üveget is használhatunk anélkül, hogy kintről belátnának az emberek, megőrizve otthonunk intimitását. A tiszta üvegezésnek köszönhetően még több fényt engedhetünk be. A helység szellőztetése könnyedén elvégezhető, a fa bejárati ajtó fölött elhelyezett ablak nyitása és zárása egy távnyitóval kényelmesen elvégezhető.

Ablakos fa bejárati ajtó alapanyaga és hőszigetelése

A borovi fenyő az egyik leggyakrabban előforduló alapanyag a fa nyílászárók gyártásakor. A borovi fenyő tartós és ellenálló az időjárással szemben, emellett könnyen megmunkálható alapanyag. Látványos szép mintázata egyedi külsőt kölcsönöz a borovi fenyő bútoroknak és nyílászáróknak egyaránt.

A fa bejárati ajtó rétegragasztott faanyagból készül, amelynek köszönhetően nem csak ellenállóbb lesz az őt ért hatásokkal szemben, hanem a vetemedés esélye is nagyban csökkenthető. A fa bejárati ajtók gyártásakor hibakiejtett és hossztoldott faanyagot használnak, ám igény esetén toldás mentes faanyagból is legyártható, ám ez jóval drágább.

Mivel a bejárati ajtó a biztonság mellett a hang és hőszigetelési feladatokat is ellát, ezért fontos hogy a bejárati ajtóba épített üvegek, valamint az ajtó felett található ablakok üvegezése hőszigetelt üvegből álljon. A hőszigetelt üvegezés mellett kiemelkedően fontos az ajtó és a tokszerkezet illeszkedési pontjaihoz rögzített dupla gumiszigetelés is. A gumiszigetelés feladata hogy a két elem közti hézagot kitöltse, ezzel útját állva a levegőnek.

 
A bejárati ajtóknál nagyon fontos, hogy fényt eresszen be a lakásba, mert vannak olyan kicsi lakások is, ahol csak egy darab ajtó van, tehát csak innen szerezhet a lakás természetes fényt. Nagyon sokfajta típusú ajtót lehet építeni, némelyikben 8-10 üveg is van. Fontos még az is, hogy a választott üveg mennyi fényt enged át, mert a sima átlátszó üveg, nagyon sok fényt beenged, viszont belátnak az ajtón a lakásba.

  Szerelnek olyan ajtót, amin nyitható ablak van?
  •   Igen, szerelünk nyitható ablakos ajtót, de ha az ajtó felett ablak van(régi társasházak), akkor a felső ablakos szellőztetést szoktuk ajánlani egy lentről nyitható kezelő segítségével, amit távnyitónak hívnak

 Milyen üveget tesznek a ablakos bejárati ajtókba?
  •   Minden bejárati ajtónkba hőszigetelt üveget teszünk, az üvegtípust egy katalógusból tudja kiválasztani

Hol cserélnek leggyakrabban ablakos bejárati ajtót, ahol élőben is meg tudnám nézni?
  •   Többnyire Budapest belvárosában a 6,7,8,9 kerületben cserélünk ablakos fa bejárati ajtókat, de az egész megyében cserélünk ajtót

Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.