fa bejárati ajtó
 

 Fa bejárati ajtó csere az alábbi településeken

Acsa, Apaj,
Áporka, Bénye,
Bernecebaráti,Budajenő,
Ceglédbercel, Csemő,
Csobánka,Csomád
,Csörög,Csővár
,Dánszentmiklós,Dány
,Pánd,Páty
,Penc,Perbál,Perőcsény
,Péteri,Pilisborosjenő,
Pilisjászfalu,Pilisszántó
,Pilisszentiván,Pilisszentkereszt,
Pilisszentlászló,Pócsmegyer
,Pusztavacs,Pusztazámor
,Püspökhatvan,Püspökszilágy,
Rád,Remeteszőlős,
Sóskút,Szada,Csévharaszt,
Szentlőrinckáta,Szentmártonkáta,
Szigetbecse,Szigetcsép,
Szigetmonostor,Szigetszentmárton,
Szigetújfalu,Szokolya,
Sződ,Sződliget,Táborfalva,
Tahitótfalu,Tápióbicske,
Tápiógyörgye,Tápióság,
Tápiószőlős,Tatárszentgyörgy,
Telki,Tésa,Tinnye,
Tóalmás,Tök,Törtel,
Újhartyán,Újlengyel,
Újszilvás,Úri,Üröm,
Vácduka,Vácegres,
Váchartyán,Váckisújfalu,
Vácrátót,Vácszentlászló
,Vámosmikola,Vasad,
Verőce,Verseg,
Zebegény,Zsámbok

Hőszigetelt bejárati ajtó


Otthonunk egyik legfőbb védelmi eszköze a bejárati ajtó, mely a biztonságunk mellett számos egyéb feladatot is ellát. A védelem mellett a bejárati ajtó másik fontos feladata az otthonunk melegen tartása. Egy modern gyártású fa bejárati ajtó képes mindkét feladatot ellátni. A hőszigetelt bejárati ajtó használatával otthonunk komfort és biztonságérzetét egyaránt megnövelhetjük.

Kérjen fa bejárati ajtó helyszíni felmérést és rendeljen az akciós ajtókból !!!


Hőszigetelt bejárati ajtó – Miért érdemes bejárati ajtót cserélni? 


Otthonunkban található bejárati ajtó, az egyéb használati tárgyunkhoz hasonlóan idővel cserére vagy javításra szorul. A bejárati ajtó intenzív használatnak van kitéve nap, mint nap. Ez az igénybevétel idővel a bejárati ajtó használatát megnehezítheti, ezzel sok bosszúságot okozva felhasználóinak.

A vetemedett bejárati ajtók nehezen zárhatóak, elakadhatnak. A nem tökéletes zárásuk miatt pedig az ajtó melletti réseken keresztül a hideg levegő is bejuthat otthonunkba.

Hőszigetelt bejárati ajtó – Hőszigetelés


A fa nagyon jó hőszigetelő anyagnak számít, ám a bejárati ajtó további hőszigetelő eszközöket igényel a még hatékonyabb eredmény eléréséhez.

A tökéletes záródáshoz gumiszigetelés szükséges. A dupla gumiszigetelés az ajtó tokja és a nyílója között található, az ajtó zárását követően pedig összenyomódik. Az összenyomódott gumiszigetelés útját állja a levegőnek, a bejárati ajtó pedig huzatmentes lesz.

Habár léteznek tömör fa bejárati ajtók is, de a legtöbb esetben többféle üvegezéssel is elláthatóak. A hőszigetelt üvegezésnek köszönhetően megakadályozható hogy otthonunk a nyílászáró üvegfelületén keresztül hűljön le. A hőszigetelt üvegezés két illetve három 4mm vastag üveglapból áll, közéjük pedig védőgázt töltenek.

Hőszigetelt bejárati ajtó – Bejárati ajtók típusai


Habár céljuk és feladatuk megegyező, a bejárati ajtók felhasználási helyük szerint más-más szempontoknak kell megfelelniük.

Bejárati ajtó társasházakban és panellakásokban


A társasházi és panelházi lakásokhoz található bejárati ajtók az épület belsejében találhatóak. Felületük nincs kitéve az időjárásnak, nem süti őket a nap, valamint nem áznak el rendszeresen.

Az épület bejáratánál található porta ajtó látja el a hőszigetelési feladatok túlnyomó részét. Ennek ellenére a lakásoknál használt bejárati ajtó hőszigetelése továbbra is szükséges. Ez főként a lépcsőházban közlekedő emberek miatt fontos.

Az állandó forgalom miatt a portaajtón keresztül rengeteg hideg levegő jut be a lépcsőházba. Amennyiben a lakásokba hőszigetelt bejárati ajtó kerül beszerelésre, akkor nem kell aggódnunk otthonunk kihűlése miatt. A kiválóan záródó, hőszigetelt bejárati ajtó a lépcsőházak másik problémáját is csökkenti, ami pedig a zaj.

A lépcsőházban lépkedő, beszélgető szomszédok által keltett zajok megzavarhatják pihenésünket. Egy jó bejárati ajtó a hőszigetelés mellett komoly hangszigetelő képességgel is rendelkezik, ami jelentősen lecsökkenti a lépcsőházból érkező, zavaró hangokat.

Kültéri bejárati ajtók


Családi házak és más különálló épületek esetében kültéri bejárati ajtókat használunk. A társasházakkal ellentétben az itt található bejárati ajtók folyamatosan ki vannak téve az időjárás hatásainak. A felületüket érő folyamatos, erős napsütés, eső vagy hó, valamint a páratartalom gyakori változása próbára a teszi a bejárati ajtót.

A bejárati ajtók felületének hosszan tartó védelme érdekében felületkezelés szükséges. Ezt a felületkezelést körülbelül 8-10 évenként megismételve nagyon hosszú élettartamot biztosít a bejárati ajtó számára.

Kérjen fa bejárati ajtó helyszíni felmérést és rendeljen az akciós ajtókból !!!


A családi házaknál minden esetben hőszigetelt bejárati ajtó használata ajánlott. Ennek segítségével rengeteg energiát spórolhatunk meg. A bejárati ajtó hő és hangszigetelése segítségével jelentősen megnövelhetjük otthonunk komfortérzetét.

Hőszigetelt bejárati ajtó – Bejárati ajtó alapanyaga


Többféle anyagból gyártanak nyílászárókat, ám a fából készült ablakok és ajtók továbbra is nagyon népszerűnek számítanak. A számos fafajta közül a borovi fenyő az egyik leggyakrabban használt alapanyag, melyből fa nyílászárókat készítenek.

A borovi fenyő kiválóan alkalmas a kültéri használatra, mivel tartós és ellenálló fafajta. A bejárati ajtó gyártása rétegragasztott, hossztoldott vagy toldás nélküli faanyagból történik. Az összeszerelést követően a fa ajtó felületét ellátják a gombák és rovarok elleni védelemmel, valamint lefestésre kerülnek a kívánt színre.

Fa bejárati ajtók beépítve

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.